10. května 2018

Blushing Parrot

Od dob teplického gymnaziálního hudebního tělesa Vlak jsem nikdy nebyl členem žádné formální muzkální gruppy. Až jsem přijel do Erbilu a začal pobrnkávat s několika kolegy, načež vznikl Blushing Parrot. Arménský Libanonec na bicí, Brazilec s německými předky na basu, Francouz s italským dědečkem na kytaru a Britka u mikrofonu. A já. Čech ze Sudet.

Původně jsme se jmenovali Modrý papoušek podle Hovigova opéřeného spolubydlícího. Po pubertálním povykování kolem významu písně Come Together, jsem navrhl přejmenování na papouška rdícího se. Blue-blueish-blushing.

Musel jsem si koupit v Erbilu kytaru, asi nejhorší, kterou jsem kdy vlastnil, a ozvučit jí snímacím mikrofonem, abych se do kapely vůbec vešel, ale stálo za to. I když jsme se za čtyři měsíce produkce zatím ještě ani jednou nesešli všichni pohromadě. A ani nesejdeme, protože to do mého odjezdu za čtyři týdny už nestihneme. Čtyři z pěti nicméně už zní docela dobře.

Coby mé celkově druhé formální hudební uskupení bude Rdící se papoušek vždy zaujímat významné místo v mé nevýznamné muzikální kariéře. A je jedno, nakolik budou návštěvníci naší první, a pro mě zároveň poslední veřejné produkce nadraní.

Žádné komentáře: