11. prosince 2020

Hnědí ptáci

Bavili jsme se s kamarádem, jestli je na naší politické scéně momentálně hnědší ódées nebo espédé. Následně jsem zahlédl tweet ptačího poslance, který pojmenoval jednu nevládní organizaci ekologickými džihádisty, a pak se dočetl, že nová trojkoalice ODS-TOP09-KDU bude u nás prosazovat „právo a spravedlnost“, což je, asi shodou náhod, název jedné hodně hnědé polské politické strany. Nehledě na to, že student prvního ročníku právnické fakulty ví, že se právo a spravedlnost výrazně odlišují. Sorry, marketingu.

Jiný kamarád mi následně popsal, jak to na naší politické scéně vlastně chodí. Každá partaj se prý bojí, že pokud nebude mít ve svých řadách výrazného rasistu, přijde o hlasy. A tak si komunisté opečovávají poslankyni Aulickou Jírovcovou, maskotem ANOnistických hnědých sraček je prý kromě Bureše třeba bílinská starostka Bařtipánová, u KDU dlouhodobě vládne Čunek, Starostové mají senátora Zemana, u socanů Foldynu nahradila (sociální!) ministryně Maláčová, nu a u pitomiovců, tříbarevných a modrých ptáků reprezentuje rasisticky hnědé názory vesměs každý. Jen ti Piráti to prý dosud nepochopili.

Stále se holt učím. Ale asi nakonec nejde o soutěž v intenzitě či odstínu barvy lejna. Smrdí to v každém případě a přibližovat se není radno.

Žádné komentáře: