16. října 2018

Anonisté

Další „významný“ rozhovor ve veřejnoprávním médiu a další snůška slizu. Jako malý kluk, který má radost, že ho na chvíli začal brát vážně někdo jiný, než podobně slizký kámoš z TV Barrandov. I když pár obligátních zmrdů, pár blbečků a nějaký ten onanista, je i na našeho hrdinu trochu málo. Kam se poděly Pasy rajots, pane presidente?

S úsměvem sleduji, jak kamarádi v éteru vytahují různé směrnice a veřejné dokumenty, třeba Kodex Českého rozhlasu: "Pokud je to proveditelné, nepřipustí Český rozhlas k účasti na živém vysílání osobu, u které je důvodný předpoklad, že by se mohla chovat urážlivě, vulgárně nebo je pod vlivem alkoholu či omamných prostředků."

Krom urážek vlastně Mejla zaujal jen jedním. Jako správný demokrat si po nevalném senátním výsledku svých kámošů z ANO spolu s jejím šéfem řekl, že je třeba Senát zrušit. Jasně, že podkuřuje těm naštvaným a neustále hledajícím, kdo tak asi může za jejich zpackané životy. Nemají často páru o tom, jak fungují a vzájemně interagují jednotlivé součásti české správy věcí veřejných, ale řekněme si jednou pro vždy snad: Senát je nedílnou součástí české státnosti a uspořádání moci ve státě, jež je založená na propracovaném systému vnitřních kontrol, rovnováh a brzd. Zrušení Senátu by vyžadovalo rozsáhlou změnu Ústavy a de facto překopání základů, na kterých ČR stojí. Volání po zrušení Senátu a tím pádem změně systému vládnutí v České republice by jednak nepochybně vedlo k narušení vnitřních rovnováh a jednak by bylo v rukou zákonodárců, jejichž stávající kompetence a schopnost nadřadit zájmy země zájmům vlastním je přinejmenším pochybná. Ergo: Navrhovat zrušení Senátu, byť jen coby populistický blábol, může pouze člověk, kterému jsou zájmy ČR naprosto u zadku, zmrd, blbeček, nebo onanista. A ANOnista po prohraných volbách. Anebo diktátor, který chce ústavními změnami upevnit vlastní moc. Nehodící(ho) škrtnout.

Pravda ale, že se bonmotář a píárkobliha chovají pouze dle starého známého rčení. Jen kdybych si pamatoval správně: If you cannot convince, confuse… Ne, to není ono.
If you cannot beat them, join them… Jo, už vím.
If you cannot join them, beat them. Mlať je, až zčernaj.

Žádné komentáře: