23. ledna 2019

Mafiáni

Za posledních 24 hodin zaujaly dvě zprávy:

1) Vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo se stal sám vyšetřovaným nedlouho poté, co byli na posty jeho šéfů dosazeni ANOnisté. No to je náhodička, pane Borovička.

2) Senátní změny v novele insolvenčního zákona umožňující oddlužení těm nejbídnějším byly v poslanecké sněmovně hlasy odéesáků, SPD a ANOnistů svrženy ze stolu. Je všeobecně známo, že nejbídnější a nejméně vzdělaní lidé u nás volí SPD, ANOnisty a komanče (tam proti senátu hlasovalo sedm z patnácti), které sice deklarují, jak jsou na straně proletariátu, ale když dojde na lámání chleba, nevidí si do huby.

Ad 1) asi no comment. Chapadla ANOnistické mafie se rozpínají dále a dále, takže nazdar lidi, přísahám na život vlastních dětí, že jediné, o co mi ve vládě půjde, bude můj vlastní byznys. Když už jsem všechny předchozí přísahy porušil.

Ad 2) míra zadlužení v České republice nemá obdob a ani zdaleka se nejedná pouze o nezodpovědné idioty, kteří si chtějí žít nad poměry. Mnohem větším problémem jsou dlouhodobě lichvářská a exekutorská mafie, která nechce své oběti pustit ze spárů. Dávno se ví, že zákonodárci podporována neviditelná ruka trhu u nás nechala působit predátory, kteří vnucovali půjčky lidem, kteří na ně neměli, aby se z nich stali jejich oběti na celý život. Vesměs nešlo o samotnou půjčku, ale o to, dostat člověka do situace, kdy nemůže splácet a je tak vydán na pospas věřiteli.

Aneb půjčím Vám rychle dvacet tisíc, ale splatit musíte rychle a úroky z prodlení jsou mnohonásobné. Pak stačí jen čekat na první nesplátku, následkem které už se nikdy z mých spárů nedostanete. Případně Vám na splátku půjčím zas, a dál není co řešit. Protože v následné exekuci se dostanu nejen k Vašemu majetku, ale i k části Vaší výplaty či sociálních dávek, a protože ve smlouvě jasně stálo, že za každý den opožděné vratky účtujeme 500 procent původní částky, i kdybyste mi posílali měsíčně tisícovku, do Vaší smrti se mi těch původních dvacet táců vrátí násobněkrát.

V senátních návrzích šlo primárně o to, aby lidé, kteří se jakýmkoli způsobem dostali do dlužnické spirály, mohli po určité době splátcovské kázně (tj. pokud se průkazně snaží původní dluh splatit) dluh určitým uskupením umazat, a postavit se tak na vlastní nohy. Nepovedlo se, chceme závislé socky, protože jimi lze nejsnáze manipulovat.

A dál cituji osobu povolanější: „Kromě toho, že senátní návrh zvyšoval předvídatelnost oddlužení a zvyšoval kontrolu nad splácením, umožnil by oddlužení nejzranitelnějších skupin obyvatel. Polovina ze všech exekucí v ČŘ je vedena pro směšné částky, které narostly úroky a penalizacemi do obřích rozměrů. O predátorských úvěrech a loupežných smlouvách se píše posledních 15 let, skoro každý zná někoho, kdo se stal obětí šmejdů. Exekutoři a advokáti naúčtovali skoro 900 000 obyvatel České republiky něco mezi 50 a 100 miliardami za své služby, řada z dluhů byla vyrobena a vymáhána právě kvůli těžení advokátních náhrad a nákladů exekucí. Za 5 000 vymáhají některé společnosti stovky tisíc. [...] Pro seniory, dětské dlužníky a oběti predátorů byla senátní verze nadějí. Proti ní lobovali šmejdi, lichváři a vymáhací industrie. Byli šikovnější a je v [t]om hromada peněz a vyhráli tohle kolo. A je dobré vidět, kdo chrání příjmy šmejdů. Nic to společnosti nepřináší, ničí rodiny a vztahy ve společnosti i demokracii v míře, která nemá v Evropě obdoby.“

Danění církevních restitucí (čti: nástupce zloděje prosadil danění navrácení ukradeného majetku) či rozhodnutí černošického městského úřadu ohledně Burešova střetu zájmů necháme na jindy. Abychom si nepřivodili infarkt.

Žádné komentáře: