12. srpna 2019

Boldog születésnapot

V Mezinárodní den mládeže slaví narozky i jakýsi György Schwartz, kterému je dnes devětaosmdesát a jehož známe pod jiným jménem coby symbol všeho zlého, co se ve světě děje. Minimálně obdivovatelé totalitních režimů mu tedy nemohou přijít na jméno. Chlapík, jenž na jedné straně vydělal miliardy na finančních spekulacích, a na straně druhé na různé dobročinné účely rozdal čtyřikrát více, než momentálně vlastní. Což nicméně stále převyšuje roční rozpočet Kypru, Bosny a Hercegoviny či pětapadesátimiliónové Tanzánie.

Vzpomněl jsem si na příhodu, kdy jsme v Jordánsku měli hostit kohosi z OSF, načež nepříčetný francouzský bezpečák začal vyšilovat, zda víme, kdo se za OSF skrývá a že tento člověk je dávným známým těch pedofilů Clintonů. S odkazem na bizarními médii vášnivě propagovanou rusko-trumpovskou konspirativní teorii.

Nehledě na různorodé reputační skvrny, nedokážu si představit, že, když o vás Rusové s takovou vervou šíří bludy, můžete být úplně špatným člověkem. I proto vše nejlepší k narozeninám, György. Boldog születésnapot.

Žádné komentáře: