9. ledna 2020

Urválková

Kdosi provalil na Burešovu kandidátku na ochránkyni lidských práv, že není servilní jen vůči Andrejovi, ale byla vždy a všude. Včetně bývalého režimu, kde prý s nechvalně známým prokurátorem Urválkem vymýšlela represe vůči odpůrcům socialistického zřízení. Jako by nebylo jasné, že jedinou kvalifikací ženy, jež se během svého vládního působení vyznamenala primárně tím, že se vůbec ničím nevyznamenala, je právě její loajalita a oddanost komukoli, kdo zrovna drží notičky. Trendující přezdívka UrVálková je docela dobrá. Sám bych se možná nezdráhal přidat i další prefix. Třeba písmenko ‚k’.

Pobavila mě poznámka kdesi na twitteru, že zatímco se též díky Válkové s Urválkem museli disidenti každý den hlásit na esenbárně (a mnozí byli odkázáni na život na venkově, tj. neustále, včetně svátků, pendlovali tam a zpět), musel i chudák Andrej každý den hlásit z Maroka na StB, co je nového. Takže si nestěžujte, jo?

Novoroční předsevzetí si dávno nedávám, ale letos udělám výjimku. Už se mi nechce děsit pokaždé, když Andrej navrhuje a Miloš podporuje nebo obráceně. Tak holt budeme mít za ombudsmanku alkoholičku, která se vyznamenala pošlapáváním práv jiných. Vedle mafiánského premiéra a sociopatického presidenta (též alkoholika) se to hravě ztratí. Nic proti alkoholikům tedy.

Žádné komentáře: