22. února 2021

Fiat lux

Slavia Praha je čínský fotbalové klub sídlící v Praze, na jehož zápas z jedním anglickým klubem se vydala šestistovka pozvaných v čele s několika prominenty, kteří nám dokázali, že oni můžou. Zatímco ostatní smrtelníci nesmí. A žádnému z lampasáků to nepřišlo divné.  

Jako třeba nepřijde divné, že zatímco několik českých koumáků vymyslelo různé kovidové testy ze slin, některé z nichž již byly řádně odzkoušeny, zadalo vnitro tendr na testy čínské, aby bylo zas co vítat na letišti. Ukázalo se ale, že vnitro není nejlepším nákupčím, což jsme koneckonců věděli už od loňského jara, kdy bralo roušky za desetinásobek ceny. Dobrá, nemělo to úplně snadné.

Za jednoho dodavatele lobuje Bureš, ale varuje před ním BISka, protože je z okruhu trestně stíhaného mafiána. Hambáček s fanfárami následně vybere druhého dodavatele, u kterého se ale hned zjistí, že jde o pračku peněz, směřujících přes Dominikánskou republiku do daňového ráje na Marshallových ostrovech. Nová majitelka firmy, odbornice na divadelní kulisy, jak symbolické, se brání, že prý ona je v tom samotinká. To by ale nesměla sídlit na stejné adrese jako chlapík se stejným příjmením, co ve vícero firmách přizvukuje jinému chlapíkovi jménem Havrlant, jehož jiný příbuzný, též Havrlant se zúčastnil známé pitky v hospodě Rio na Vyšehradě, hádejte s kým, no přeci s Prymulou a Faltýnkem. Ptáte se, zda v tunelu jedou oba zmínění, nebo jen jeden? A není to jedno?

Kdosi o devadesátkách říkával, že se zhaslo a každý si vzal, co chtěl. Tedy včetně Bureše, jehož bandička tu teď řádí bez zhasínání, k čemuž mu stačí si hlídat důchodcovské volební hlasy. Vitajte v pekle, priatelia.

Žádné komentáře: