12. února 2021

Únor bílý

Nestíhám na vícero frontách, což je vlastně dobře, protože, ač chorobný optimista (nebo si nalhávám?), nic optimistického na epidemiologických a politických procesech v naší zemi nenacházím. Včetně například zrušení výjimečného stavu a hrozící nekontrolované znovuotevření různých provozoven. 

Nejsem proti tomu, aby obchody a restaurace různého typu byly otevřeny, jen vnímám, že se společnost stále více chová jako nemocný gambler, který každou prohranou sázku následně zdvojnásobí. Všechno nebo nic, jinak neumím. Zavřeli jste a teď chcete, abychom seděli dva metry od sebe? A just budeme všichni pohromadě a za půlku zavřené hospody vyhlásíme nikdy nikým neužívaný salonek. Nebo vlastně si myslím, že je správně, že se omezují různé možnosti zbytečného setkávání lidí, jen by mělo být naprostě jinak kompenzováno a komunikováno. Problém tedy nevidím v tom, že je zavřeno, ale že je kompenzace následků zavírání naprosto neadekvátní. 

A mezitím nám kolabují nemocnice, zatímco dement Bureš s bandou dalších dementů kolem sebe nadále hledá, na koho kde svalit vinu za vlastní průsery. protože nejde o nic jiného než o volební preference, které by asi poklesly, kdyby se například z Chebu jezdilo do Němec. Na Blízkém východě se traduje, že se Bašárovi Assadovi nikdo v tvrdohlavosti nevyrovná. My jsme ale možná konkurenci už objevili. A taky nás to už stálo dost tisíc životů.

Ach jo, chtěl jsem psát úplně o jiném, a jak snadno jsem uklouzl. Na lejnu ANOnistů, kteří aktivně pracují na rozkladu společnosti a státu, na lejnu ODSáků, kteří projevují své fašistické sklony k trestání nejpotřebnějších, na lejnu podobně fašounských Pitomiovců a Komančů, kteří si z politiky udělali handl - i s lidskou hloupostí a naivitou, na lejnu teď už i opozice, která z mého pohledu měla skousnout, že se Bureš chová jako idiot, neschopný elementárního dialogu, a učinit rozhodnutí, jež hledí primárně na zájem celé země. A tím je nadále maximálně eliminovat možnosti zbytečného potkávání. Jakkoli velké bylo pokušení ukázat fakáč mafiánskému autokratovi, který dlouhodobě spoléhá na extremisty a zbytek politické scény ignoruje. Anebo hystericky pokřikuje.

Dobrá, to původní, mnohem kratší vyprávění si nechám na jindy. Sorry for the rant. :)

Žádné komentáře: