31. ledna 2021

ŤikŤak

Není to zas tak dlouho, co se řada zemí začala zamýšlet nad tím, do jaké míry Čína využívá různé informační technologie a platformy ke všemožnému špehování ve světě. Vybrané vlády se dokonce rozhodly k sobě raději některé čínské technologie nepouštět, což asi chápu. Zato naše skvadra analfabeta se nebojácně vydala na čínskou sociální síť a poslala půl mega pár mlaďasům, kteří jsou zběhlí ve zveřejňování vlastních, naprosto zbytečných videí, aby ve volebním roce pozvedli renomé našich vládců v čele s nepřetržitěmakajícím Burešem. Srovnání okna ve Strakovce s oknem Stalinovým na mě tedy úplně nezapůsobilo jako úsměvná hyperbola - spíše coby memento Burešovy čekistické minulosti a autokratických tendencí. Kyselá pachuť.

Ve chvíli, kdy létají naše společné miliardy napravo, nalevo, na Bahamy, Panenské ostrovy a kdovíkamještě, je půl mega vlastně jen takové zpropitné, nicméně by nám nemělo uniknout dvojí. Ze státního teď financujeme jednak zvýšení sledovanosti dvou puberťáků na přitroublé a pravděpodobně špiónské sociální síti, a jednak začínající ANOnistickou volební kampaň. A to se ve slušné společnosti úplně nedělá. Co na tom, že čínská socka primárně cílí na puberťáky předvolebního věku, zatímco ANOnistická podpora stojí zejména na mnohem dříve narozených. Však se nebojte, očkování pro lid nad pětašede do voleb taky zajistíme. Pro nikoho jiného teda asi už moc ne. Sorry jako.

Optimistů není nikdy dost, a proto mě napadá, že by nová vládní socka mohla být zvukomalebnou předzvěstí, odpočítávající čas, kdy tahle mafie ještě bude u moci. I když se zatím obávám, že spíše zas dojde na Černomyrdina.

Žádné komentáře: