21. dubna 2020

Želenice

Na virtuální adrese v Praze sídlí spolu se sedmi tisíci společnostmi firma De Sol Investment, která se dříve jmenovala PASTOON Invest, jejímž společníkem byla firma Společnosti pro Vás, která se již dnes jmenuje Sídla pro Vás. Nynějším společníkem firmy De Sol Investment je firma De Sol sídlící v daňovém ráji v Belize. Jejím jednatelem je Štefan ze Želenic u Mostu, bývalý svářeč s jedenácti exekucemi, který tvrdí, že není žádným bílým koněm.

Jen letmý náhled do rejstříku fyzických osob nemůže než vytvořit dojem, že se kolem zmíněných firem splétá síť několika vzájemně propojených právních subjektů s utajenými akcionáři a pochybnými transakcemi. Žádný vysokoškolský děkan ani nemusel komentovat.

O firmě De Sol málokdo věděl, stejně jako asijskou rýži importující firma donedávna máloco věděla o zdravotnickém materiálu nutném k ochraně před koronavirem. Pánové a dámy z De Sol nicméně podepsali s Minzdravem kontrakt za necelých 300 mega. Bez tenderu samozřejmě a prostřednictvím minule zmíněných šíbrů.

Nic nekomentuji, jen skládám fakta vedle sebe. Jaro říkáte? No tak dobře…

Žádné komentáře: