12. října 2021

Odcházení

Podle všeho to má Myloš za pár, ale co my víme, třeba někde zase plave ve člunu na rybníce, protože dozvědět se cokoli o zdravotním stavu šéfovi ozbrojených sil je nemožné. Internety chvíli řešily, jestli je košer dávat do etheru prezidentovo bezvládné tělo, a občas se kdosi ještě podivil, že gangsterská tlupa, kterou si Myloš kolem sebe sestavil, se chová jako... tlupa gangsterů. Já se vlastně jen divím tomu, že se z Hradu nevine smrad pálených důkazů o různých šméčkách a prasárnách, které má tlupa na starosti. Stejná tlupa, která desetitisíce kovidových obětí uctila kelímkama na pivo.

Coby člověka je mi samozřejmě bezvládného starce líto. Nad prezidentem ale obtížně nacházím slitování, protože se do posledního chová jako středověký mocipán, obklopiv se nejhorším možným póvlem, na který ho mnozí opakovaně upozorňovali. Ať už šlo o agenty totalitních režimů, arogantní hysterické mluvčí, nebo prostě různé šmelináře a kolotočáře typu hradního kancléře. Zlobný, závistivý a mstivý stařec se teď dle všeho stal starcem bezmocným a zatímco odchází, jeho kumpáni nejvíce řeší, kde co jak ještě zkšeftovat, než půjdou od válu.

Jedno prezidentské odcházení jsme zažili před deseti lety, bylo noblesní a velmi smutné, až bolestivé. Teď sledujeme tragikomedii, ze které je jen trapně. Úpadek české státnosti v přímém přenosu. Všem vlastencům dík.

Post scriptum: Už tuším, proč se kouř neline, na sockách už kdosi vyhrabal hradní objednávku na čtyřista archivačních krabic

Žádné komentáře: