3. června 2011

Bonton

Většina gruzínských řidičů nezná dopravní předpisy. Většina gruzínských policajtů patří mezi většinu gruzínských řidičů a platí o nich totéž. Jediné pravidlo, které je jakžtakž respektováno, je pravidlo pravé ruky, na ostatní značení nehledě. Jinak má přednost ten, kdo jede po ulici, po níž se více jezdí. Naivní Evropan se snaží zprva místní řidiče edukovat, ale vesměs stačí pár seřvání, že jste někomu nedali právé jízdy zprava, ač jste na hlavní, naivního idealistu poučí.

Mám tři cesty do práce, které variuji, aby mi nezevšedněly. Na jedné z nich je křižovatka, kde je cestou z kopce zvyková hlavní, i když na ní dávno vísí obrovské dejpřednostvjízdě. Před třemi měsíci se objevil převrácený trojúhelník i na druhé z ulic ústících na křižovatku. Od minulého týdne se má dle dopravního značení dávat přednost v jízdě i ze třetího směru. Čtvrtá ulice je jednosměrná a z křižovatky se po ní jen vyjíždí. Škola dobrých mravů pro divoké řidiče, anebo má někdo spřízněný s radnicí firmu na značky a neví, co s nimi.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Petře, tak to máš ještě dobré, když pohotově víš kde je pravá strana :). Ale nejsem prý jediná žena, která má problém s okamžitou reakcí, kde je pravá nebo levá. Nepomáhá mi ani říkat si, kterou rukou píši...takže raději pěšky a v žádném případě nejezdit třeba do UK :)....zdravím, j