7. května 2019

Žrádlo

Ještě jednou o červené kšiltovce bojující za silné Česko, konkrétně o oblíbeném tématu kvality potravin. Rozveselila mě pravidelná týdenní xichtoknižní litanie mafiánova pýár týmu: „Proč si naše děti nemůžou koupit v obchodě originál zmrzlinu Magnum? Tu pravou. Tu s lepší polevou. S lepší čokoládovou chutí. Rozdíl pozná každý, kdo si ji někdy dal třeba hned za hranicemi na první benzínce v Německu. Takovou si u nás děti dopřát nemůžou.” Je tam totiž všechno. Reklama na pravou čokoládu s lepší polevou a chutí, starost o děti i spravedlivé rozhořčení nad abstraktními zlořády.

Když jsem si kupoval minulý týden Magnum u nás ve večerce, přišlo mi, že má čokošku dobrou. Jen mi paní prodavačka vycinkala, že si kupuji nejdražší zmrzku. Že prý ona by si takhle drahou nekoupila. Asi jako většina posluchačů, čtenářů a obdivovatelů, hltajících Andrejovy kydy. Ti kupují stále více produkci Agrofertu, který plíživě predátorsky přebírá kontrolu nad potravinářstvím v Čechách a hrne do našich obchodů největší odpornosti.

Kostelecké uzeniny bývávaly kvalitním producentem, kterému se od schramstnutí Agrofertem nějak nedaří nacpat do výrobků dost masa. Vodňanské kuře pod vlasteneckou značkou mimo jiné přebaluje zbytkové výseky z Polska a Německa a před nedávnem se proslavilo prodejem salmonely. Globus zas vyřadil z prodeje špekáčky od agrofertího Krahulíka, protože měly nejméně masa a nejvíce nepatřičných ingrediencí. Makro sundalo Andrejův gothaj, co měl sice na obalu 60 procent masa, ale ve skutečnosti ho bylo o dvacku méně.

Zloděj křičí chyťte zloděje. Kdesi zapadla scénka z kampaně, kdy při rozdávání koblih Andrej daroval bezďákovi pětitisícovku. Trvalo jen pár vteřin, než se z dobrodince stal arogantní veksláček, opovrhující chudobou obdarovaného. Zatímco na veřejnosti a před kamerou předstírá, jak strašně mu na všech záleží, ve skutečnosti všemi, kdo mu uvěří, opovrhuje.

Borci z Agrofertu teď mimochodem prý mají na mušce Madetu, na kterou se údajně valí jedna státní kontrola za druhou. V naději, že se majitelé zlomí a levně prodají, jako mnozí před nimi. Abychom si mohli užívat víc Andrejova potravinového humáče a přitom nadávat, jak nám ostatní škodí.

Žádné komentáře: