27. března 2015

Letní čas

Přiznávám, že mě John Oliver uchvátil a nezřídka si spravuji náladu jeho Last Week Tonight. I tím, jak vtipně využívá image nemotorného Brita při rozkrývání různých pitomostí. A co na tom, že tu a tam přešlápne či argumentačně přifantazíruje. Třeba takový příspěvek o FIFA v předvečer brazilského mistrovství světa byl na hranici geniality.

Dnes ráno jsem se probudil do ammánského letního času a jakmile jsem zjistil, což, přiznám, chvíli trvalo, protože jsem čekal až zítra, nemohl jsem si nevzpomenout na Johnovu rubriku How is This Still a Thing (volně třeba: Jak to, že tohle ještě někoho zajímá / existuje) na téma letní čas.

Den pomalu končí a, nehledě na změnu počasí, které je už téměř letní, já si nejsem zcela jist, zda se čas změnil či ne. Elektronika se mi automaticky přenastavila, tak třeba zjistím zítra. Může připadat banální, ale při první návštěvě Jordánska jsem se spolehl na elektroniku, která nezaznamenala, že král rozhodl o neplánované změně času, a zatímco dvacítka kolegů čekala na mou powerpointovou prezentaci, já nekonečně dlouho snídal v hotelové restauraci a říkal si, jak je skvělé, že mám do začátku jednání skoro hodinu času.

Ale což, je pátek, víkend v plném proudu, do neděle je vlastně jedno, kolik je hodin. Raději ale rychle něco uvařím, abych nevečeřel o půlnoci, jakkoli letní. A jako bonus tu nechám zmíněný příspěvek o FIFA.

Žádné komentáře: