29. ledna 2018

Ně pojman, ně vor

Dokonáno jest a říkám si, naprosto v klidu, jak je celý ten volební proces poučný. Nic totiž nenadělám s tím, že si národ zvolil alkoholika, lháře a korupčníka (teď nemám na mysli Bejbiše, ten nechlastá), který porušuje zákony a jentaktak se udrží na nohou. Loutku v rukou ruských a čínských agentů. Protože lhát a porušovat zákony se může. A protože je přeci jasné, že primárním zájmem čínských a ruských vůdců je blahobyt občanů ČR.

Už slyším námitku, nezřídka používanou mafiány, že neodsouzen znamená nevinnen. Jenomže když ten Myloš odsouzen za lhaní je. A při porušování zákonů ho zachytily i televizní kamery. I s tím ale asi bude nadále utrum, když koukám na pokusy Mylošových nohsledů kameramany fyzicky napadat. A zas je národ spíš rozezlen na dotěrné kameramany než na buranské chování Mylošovy kliky.

Apropos klika a rozveselený Pitomio na Mylošových oslavách, to je panečku též řacha. Anebo jen potvrzení toho, že Levňošovi stačí správně podkuřovat, a bude z vás jeho nejlepší kámoš. A že Pitomio podkuřovat umí víme z dob, kdy se coby cizinec pasovával do role propagátora českého multikulturalismu. Než tedy zjistil, že ho k moci, slávě a prachům u nás přivede naprosto opačná rétorika. I v tom jsou si vlastně s Mylošem podobní, aneb ten se stal sociálním demokratem až poté, co pochopil, že vedle Klause nemá šanci a že nalevo je spousta neoraného místa. A dosud jsou velcí kámoši. I Ruska a Číny.

S výbornou gratulací přispěchal i Bejbiš, když připomněl, že nejen Myloš, ale i on sám je obětí nečestných pomluv. Asi proto, že čornout padesát míčů u nás už dávno není nic špatného, ba naopak dělá to z premiéra Robina Hooda. Nevím, co bude následovat dále, možná referenda o vystoupení z NATO, EU a dalších spolků, proti kterým lůza brojí. Protože v Číně či Rusku nám bude lépe, jak jinak. Vím, co následovat nebude: růst inteligence populace.

Jen já si dál budu myslet, že lidé, co volí Zemany a Babiše, si pletou politiku s fotbalem, a namísto budoucnosti země, ve které žijí oni, jejich děti, vnoučata, psi a papoušci, volí chiméru, která to těm papouškům jednou (spíše vícekrát) pěkně osladí. Zemani a Babišové navíc nemají zájem na kultivaci veřejného prostoru a prospěchu společnosti. Jde jim jen o prospěch vlastní a k němu potřebují spíše společenský marasmus a snadno manipulovatelný dav, který se bojí vlastního stínu. A pár věrných poskoků.

Samého mě nakonec překvapuje, jak mě výsledek volebního klání nechává klidným a dochází mi, že se peru s jediným poznáním. Že mám kolem sebe tolik lidí, kteří vědomě volí primitivní nacionalismus, sprostotu, korupci, lhaní a buranství, a že si takových lidí prostě nemohu vážit. To je na celé té volbě úplně nejhorší.

Žádné komentáře: