1. listopadu 2018

Lánské tunely

Viditelně mi to dlouhodobé flákání na rodné hroudě prospívá. Chtěl jsem tedy napsat „v českých luzích a hájích,“ ale většinu času trávím na kanapích a v postelích, tu a tam ve zdravotnických zařízeních a v nálevnách. Takže žádné luhy, natož háje.

Ale prospívá mi, protože mám čas číst a dozvídat se nové informace o tom, jak ty naše luhy a háje sto let po vzniku samostatného Československa fungují. Třeba ty lánské, kde prý v chráněné oblasti soukromého sídla českých prezidentů, kam nikdo nesmí, kancléřův kámoš vyrobil kamenolom, ze kterého dosud pod cenou vyvezl dva a půl tisíce náklaďáků. Kluci a firmy obviněné z manipulace zakázek v čele s Vráťou se viditelně rozhodli v Lánech vyrobit opravdický tunel, prý o rozměru Václaváku.

Hned se vybavila zprávička z konce roku, dle které Hrad přečerpal vlastní rozpočet o 84 melounů (mě by za podobné velmi pravděpodobně vyhodili z práce), kde prý největší zvýšení nákladů zaznamenalo lesní hospodářství (40 melounů), následováno výdaji na Pražský hrad a lánský zámek (34 melounů). Ony totiž ani lomy v chráněných oblastech nejsou zadarmo. Ha.

Žádné komentáře: