22. ledna 2019

Jardův list

Když už jsme u těch presidentů.

A když už se zdá, že člověka nic nepřekvapí, dočte se, že jedna z nejnechutnějších kreatur veřejného života se rozhodla obohatit náš politický brčálník. List Jaromíra Soukupa je jméno nové partaje, která má svého vůdce dotáhnout do presidentského křesla. Nikdy neříkej nikdy, taky mě při Zemanově první kandidatuře nejprve napadlo, že přeci tohoto v jádru zlobného, vulgárního, ba zlého spoluautora české korupce nikdo nemůže brát vážně. A jak dlouho ho už musíme snášet.

Soukup tedy. Dávno strčil do kapsy svůj vzor, mistra Železného, jehož Volejte řediteli inspirovalo řadu, místy i dobrých parodií. Dobré poledne a dobrou chuť, pokud právě obědváte. Železný dávno skončil na Nově i Barrandově, jeho učeň se rozjel do nebývalých rozměrů, nepochybně díky svým konexím, které, jak jinak, vedou i do Ruska a Číny. S podporou od Zemana, Babiše, kterému Soukup president bude vyhovovat, voličů SPD a jiných extremistických stran, se zahraničním kapitálem v zádech…

Vlastník 37 firem včetně největší mediální agentury, díky svým jedenácti pořadům pátý na Mistrovství Evropy v moderování, za což ho prý čeká metál od Zemana. Nebo za neustálé podkuřování spíše, ale to nevadí. Dlouhodobě ztrátový mediální „magnát“ a „podnikatel“ s půlmiliardovými dluhy je přesně to, co na Hradě potřebujeme. Zkrátka typický hochštapler, kteří tak nějak dlouhodobě většinovému elektorátu imponují. Nejen u nás tedy.

Už se těším na to volební klání s jiným Zemanovým kámošem a spoluautorem českého korupčního klientelistického systému, který sice televizní stanici nevlastní, ale presidentem už byl. Případně s jeho synem.

Dobré poledne a hodně štěstí, budeme ho potřebovat.

P.S. Dopsal jsem a zcela náhodou narazil na toto. Holt nás s Martinem zajímají podobná témata, hehe.

Žádné komentáře: