17. února 2019

NE

Politická strana pro všechny je politickou stranou pro nikoho, respektive politickou stranou pro sebe sama. Když její šéf prohlašuje, že nestojí na žádné ideologii, protože bude pro všechny, neznamená to, že všichni budeme z její činnosti profitovat. Znamená to, že strana samotná bude dělat tu to a tu ono, aby sama profitovala co nejvíce. A země bez jasné vize a směru nakonec neodvratně zakrní a zvadne. Až je mi trapné to vůbec chrlit. I třeba připomínat, že už tu jedna taková partaj údajně pro všechny byla. Táž, co nastolovala zmíněnou diktaturu proletariátu.

Na rozdíl od některých mých známých se mi nedělá ze šklebícího se mafiána fyzicky zle, jen se periodicky vrací smutek z toho, že lidé, jež považuji za soudné, mu tak snadno, ba rádi sedají na lep. Přitom je jasné, že ke svému majetku přišel podvody a mafiánskými praktikami, že lže, jak a kdy se mu zlíbí, že je ochoten svým ambicím obětovat vlastní děti i že ta jeho agitka, dnes zvaná pý ár, je strašlivě průhledná. Že prostě dělá z lidí kolem idioty, a nejen idioti mu na to sedají. Což je asi nejtěžší si domyslet. Když z vás někdo dělá idiota, a vy mu na to sednete, nestáváte se automaticky idiotem. Pokud si tedy dokážete včas uvědomit. Kde je ta hranice ale…

Dnešní stranický sjezd probíhá dle očekávaného scénáře. Počínaje fotkou s vlajkou a všeobecně známým citátem z Masaryka, jenž na sociálních sítích kdosi již vtipně přeformuloval na „nebát se a čerpat.“ Pokračuje vtipkováním nad autoritářským vedením (vítězný mančaft se přeci nemění). A konče… kdo ví, jak to vlastně skončí všechno. Že nás prezidentsko-premiérské duo směle vede do etického a morálního marasmu, není třeba připomínat. Nedávná varování (poté, co jsme všem slíbili vše) z finančního resortu možná nenápadně naznačují, že se nás chystají přivézt i na mizinu.

Žádné komentáře: