5. února 2020

Zimbabwe

Dávno jsme zvykli, že se Bureš chová jako chytrý Horák (profesor Fučík promine). Čapák je a vlastně není můj, estébákům jsem práskal, ale nevěděl o tom, Agrofert nevlastním, ale vlastním a tak dále. Posledním majstrštychem je vládní souhlas se žalobou na Eurokomisi kvůli agrofertím dotacím, aneb lze ještě lépe demonstrovat, komu stávající vláda slouží? Bureš teda prý při hlasování nebyl v místnosti, ale určitě si nechal o výsledcích dalšího testu loajality k sobě samému vyprávět.

Přemítám, jaké znám další země, kde se vláda chová jako servisní organizace soukromému impériu svého premiéra. Má tu někdo nějaký tip?

Abychom tedy nebyli k Burešovi nespravedliví. S návrhem oficiálně přišel ministr zemědělství. Určitě nemá nic společného s tím, že jeho rodina též čerpá četné dotace, jež je třeba si posichrovat.

A tak si tu žijeme, nadáváme na Unii, bojkotujeme její procesy a rozhodnutí, ale vesele rozkrádáme dotace z ní plynoucí a běda, jestli si na ně někdo dovolí sáhnout. Zároveň nesnášíme korupčníky, ale dva z největších jsme každého dvakrát po sobě zvolili presidentem a třetího do kupy vzýváme, ač kdyby řídil firmu, jako řídí stát, dávno by zkrachoval.

Asi už mě jeden tip napadl.

Žádné komentáře: