1. srpna 2013

Vobčan na hradě

Stále si myslím, že průměrně inteligentní, rozumně uvažující vobčan nemohl nedomyslet, že alkáč na hradě je anarchie v lepším a vleklá ústavní krize v horším případě. I s mírnou amnézií si přeci nešlo nepamatovat, že Zeman je mnohem škodolibější a mstivější než jeho předchůdce a bratr v triku. A že má mnohem méně skrupulí a pravidla hry, již tak nepatrně zmatečná, mění kdykoli a jakkoli se mu zachce.

Možná kdyby se mu Němcová pohrdavě nesmála, když přišel hodit šavli na klenoty, pověřil by jí. Takhle si vymyslel vlastní vládu a sestavení se ujal spolupartajník ze strany, jež se shodou okolností jmenuje jako pověřitel a již nikdo nevolil. A ani se kluci (a jedna pani) neohřáli a už padají žaludy. Chápu, chápu, dle jakéhokoli scénáře jsou parlamentní volby za rohem, tudíž je zatraceně málo času na fantrejsynk, dobytí pozic a zvýšení šancí, aby se jinak naprosto nevolitelná partaj, založená k apotheose vrtošivého mocnáře, dostala do příštího parlamentu.

Nu tož se na mě nezlobte, že se dokola budu pošklebovat zvláštní české většinové zálibě v psychopatech. Vždyť je to doopravdy k popukání.

Žádné komentáře: