6. srpna 2015

Kdo to říká, ten to je

Dostal jsem email, kde jsou jiní lidé označovány zájmenem „to“. Věta zněla asi jako „to se k nám žene“ a „Evropa toho bude plná.“ Ani fotky několika jinak vypadajících lidí, odpočívajících v teplickém lázeňském parku, z lidí „to“ nedělají. Kdo „to“ říká, ten „to“ je. Chápu, že se nedokážeme vypořádat s jinakostí, jen nevím, proč se takto ponižovat a shazovat vlastní důstojnost.

Nejsem naivní: migrace, včetně té dnešní masové do Evropy, je problém, ale posílat si fotky desítky lázeňských hostů s tím, že „to“ se k nám žene, je bezmezná hloupost. Jako si posílat fotky labutí v lázeňském parku v diskusi nad hrozbou ptačí chřipky. Ano, i „to“ se k nám žene. Jednou za rok.

Důvod k radosti mohou dnes mít v ČR asi jedině Romové, protože jim Čecháček dá na chvíli pokoj, když si našel jinou oběť, na které lze ventilovat svůj mindrák a exhibovat to absolutně nejodpornější v sobě. Jako třeba když odpůrci Islandu vyzívají ke zplynování Muslimů a semletí na masokostní moučku. Kde já jsem jen podobné heky slyšel.

Největší současnou hrozbou jsou lidé, kteří se tváří, že chtějí chránit demokratické principy jejich popřením. Až se jim to podaří, nebude dál co bránit.

Žádné komentáře: